-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14117 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

محتويات پرونده قتل مطروحه در دادگستري به نحوي است كه براي حاكم دادگاه ايجاد لوث بروقوع قتل شبه عمدي نموده است و حاكم دادگاه اقدام به قسامه قتل غير عمد (25 قسم ) نموده است .ليكن اولياي دم اصرار بر وقوع قتل عمدي داشته و حاضر به قسامه قتل عمد مي باشند. سؤال اين است با عنايت به اينكه حالت لوث در اثر ظن براي قاضي نسبت به قتل غير عمدي ايجاد شده است تعيين نوع قتل در هنگام اجراي قسامه به عهده قاضي است يا اين كه اختيار تعيين قتل نيز به عهده اولياي دم مي باشند جواب سؤال را با عنايت به اينكه قاضي اعتقاد به قتل غير عمدي دارد تهيه و عنايت فرماينددر اسرع وقت ارسال دارند.
تحقق لوث در اجراي قسامه موضوعيت دارد و در تعريف لوث نيز همچنان كه اطلاع داريد، فرموده اند:«اماره ظنيه قامت عند الحالكم علي صدق المدعي .»1 بنابراين در تحقق لوث لازم است براي حاكم نسبت به آن چه اولياي دم ادعا مي كنند ظن و گمان قوي حاصل شود. به علاوه در سوگندي كه حالفين ادا مي كنند نيزبايد نوع قتل مطابق ادعاي مدعي معين و مشخص گردد. لذا به نظر مي رسد چنانچه قاضي نوع قتل را مغاير آن چيزي بداند كه اوليا ادعا مي كنند در واقع لوث محقق نگرديده است . اضافه مي شود كه چون فلسفه تشريع قسامه و به عبارت صحيح تر امضاي آن ، اثبات اصل جنايت است ، نمي توان در موارد اختلافي با قسامه نوع آن را نيز تعيين نمود. در مجموع قبل از اجراي قسامه بايد دقت شود كه لوث حاصله براي قاضي در راستاي قبول وتأييد نظر مدعي و اولياي دم باشد.
__________________ پاورقي ___________
1ـ امام خميني ، تحرير الوسيله ، ج 2، ص 273.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.